Vajaa vuosi sitten aloin miettimään tyttöjen huoneen sisustusta. Mitään isompia remontteja ei ollut tässä vaiheessa tarkoitus tehdä, mutta tytöt tarvitsivat mm. sängynpeitteet. Kuopus nukkui siinä vaiheessa vielä pinnasängyssä, joten kiireellinen se projekti ei ollut.

Aloitin kauppojen valikoimaan tutustumalla ja yllättäen mieleistä ei löytynyt. Vaihtoehtoja miettiessä muistui mieleeni isän äidin virkkaamat sängynpeitteet, jotka olivat omassa lapsuudessanikin käytössä. Onneksi hamsteriluonteinen äitini oli tallettanut peitteet ja sain luvan ottaa ne käyttööni, mutta pilkkoa niitä ei saanut. Muistan, että pelkät virkatut sängynpeitteet eivät pysyneet ainakaan omassa sängyssäni paikoillaan ja lisäksi en tykkää, kun läpi näkyy milloin minkäkin väriset lakanat. Toisen peitteen sain valmiiksi syksyllä, toinen jäi odottamaan aikaa, kun on aikaa...

Tein peittoihin alle sopivat alustat kankaasta, joihin sitten ompelin käsin virkatut peitteet kiinni. Pitäähän ne irti saada, jos joskus kyllästyy tähän malliin.

Tässä se syksyllä valmistunut muutamaan kertaan pesty versio

Ja alla tänään valmistunut