Tämän naisen puutarhatyöt olivat viime kesänä aika vähäisiä. Keväällä tökkäsin johonkin ruukkuun muutaman freesian mukulan ja sinne ne vähän unohtui. Ihmetyksekseni sain heinä-elokuun vaihteessa todella kauniin sävyisiä kukkivia ja huumaavasti tuoksuvia freesioita. Ne oli niin kauniita ja niin ihanan tuoksuvia, ja ennenkaikkea niiden tuoksun takia aloin mielessäni kehittämään tätä korusarjaa. Freesiapurkissani kasvoi ainakin kuutta eri väristä freesiaa, joista jokainen väri tuoksui hieman erilaiselta.

Korut oli tarkoitus tehdä jo aika päiviä sitten ja kuvata aina oman sävyisen kukan kanssa, mutta koska mulla projektit hieman venyy, kukat ovat jo parhaat päivänsä nähneet. Korut taas toivon mukaan ovat ajattomia.

Ensimmäisenä valmistui monen mutkan ja tuskien taipaleen kautta valkoinen Freesian tuoksu. Valkoinen tuoksui ehkä kaikista miedoiten ja hienostuneimmin, kuitenkin omalla huumaavalla tuoksullaan. Kun sain korun valmiiksi, unohtui väärän vahvuisena tilattu helmisilkki, jälkitoimitukseen jäänyt oikean vahvuinen lanka, katkennut neula jnejne. Tässä ensimmäisessä freesiassa on keishihelmien lisäksi pratsioliittiriipus ja pieni hopeinen lehti.

Freesian tuoksu (valk)
1930129.jpg

1930122.jpg

Kuvauksen jumalat eivät olleet suosiollisia taaskaan. Pöh.