Helmiliinan Jaana ja Luminukan Elise järjestivät korusuunnittelukilpailun aiheena "Oi ihana toukokuu". Kisat ovat aina sen verran kivoja ja palkinto oli houkutteleva, joten päätin pusertaa korun mukaan kisailemaan.Monesti korut vain syntyvät, tähän piti ihan istua ja suunnitella.

Päätin, että ei mitään kukka-aihetta. Olin pitkään tekemässä perhosta tai pomppivia vesipisaroita, mutta ei. Ei houkutelleet nekään. Eräänä iltana istuin alas paperin kanssa ja pidin aivoriihen. Kirjoitin ylös pitkän listan asioita, mitä toukokuussa tapahtuu, vapusta äitienpäivän kautta koulujen loppumiseen. Luonnon herääminen... Aurinko... Kevätsateen tuoksu...  Pääskyset... Purot... Leipien heittäminen veteen.... Muutamasta syntyi piirroskin. Miten lopulta kävi? Paperille alkoi muodostumaan muunnos jokaisen helmeilijän tuntemasta elämänpuusta. Eih! Kukka! Eiheieiei! Lopulta päädyin siihen ja totesin, että eihän kyseessä ole suinkaan kukka vaan pensas.

Hieman kieputtelua, patinaa pintaan, putsausta, ketjun tekeminen. Lopputulos. Ei hyvä! Suunnitelmassa näyttää paljon paremmalle.  Ajattelin, että jos valkouvaus pelastaisi. Jokainen helmeilijä tietä miten siinä käy. Ei todellakaan näytä, vaan vielä huonommalle. Onneksi kyseessä on leikkimielinen kisa, ja aikataulu ei sallinut uuden tekemistä, päätin laittaa kuvan menemään. Osallistuminen on kivaa.

Tänään alkoi jännitystä olemaan ilmassa. Kisa ratkeaisi. Yllätys oli suuri, kun huomasin miten kävi. Kiitos kaikille äänestäneille! Kiitos kilpasiskoille, kauniita koruja kaikilla!

"Muistoja lapsuudesta... Tuomien kukinta on lupaus kesälomasta. Täällä tuomet aloittavat kukintansa toukokuun viimeisinä päivinä, silloin tiesi, ettei kesälomaan ole enää montakaan päivää."

Purppuratuomi

1242925335_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242925364_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hopea, makeanvedenhelmet ja peridootti.

Kyseinen koru matkasi arvontavoittona kohti Lietoa. Toivottavasti uusi omistaja pitää siitä.