Melkeen aina korusta tulee esiteltyä vain valmis tuotos, Itse tekoprosessista harvemmin puhuu mitään, ainakaan kuvia ei tule laitettua

Tämä koru sai alkunsa jo ennen joulua, kun serkkulikka tilasi kälylleen korvikset joululahjaksi, joita en joulun tohinassa ehtinyt kuvaamaan. Käly tykästyi tässä posteuksessa näkyviin Beatrix-tyylisiin korviksiinsa niin, että hänen labradoriitista tehdyt korviksensa tarvitsevat kaverin. Toiveissa oli sarjaan sopiva riipus, ehkä isompi kuin korvikset, ehkä saman kokoinen... Ketjun pituuskin oli vielä harkinnassa. Samankokoisiahan saa helposti, mutta se isompi vaati minulta hieman tuumausta.

Varaan yleensä koruille suunnitteluaikaa vähintään viikon, mielellään kaksi. Silloin jää aikaa kypsytellä alitajunnassa korua. Aktiivisessa vaiheessa piirtelen koukeroita paperille, mietin rakennetta, missä järjestyksessä mikäkin kannattaa tehdä, toimiiko se käytännössä jne. Ensimmäiset vinkkuraiset prototyypit syntyvät kuparilangasta. Haen sillä muotoa, miten kannattaa tehdä, paljonko lankaa tarvitaan jne. Harmittavasti sen kuparihäkkyrän nakkasin jo roskiin, joten siitä ette näe kuvaa. Tässä kuvassa yksi piirroksista, 1,5 hopealanka ja muutamia tarvitsemiani pihtejä ja leikkureita.

Loppujen lopuksi käytäntö näyttää paljon sitä, mihin suuntaan koru alkaa muodostumaan. Kannattaako vasaroida, ripustuslenkin paikan jne. Kuva antaa minulle suuntia, mutta se ei ole lopullinen mallipiirustus.

Juotosvaiheessa homma hoidettiin luonnollisesti paloturvallisella alustalla ja paloturvallisessa paikassa. Tämä on vain lavastettu tilanne kuvausta varten.

Juottaessa huomasin, että alunperin keskustaksi suunnittelemani pallot on ihan mahdotonta saada minun taidoillani siististi, joten päädyin valmiiseen kukkakomponenttiin. Reunoille tulevat jämähopeasta sulattamani pallerot vaativat aika monta juotoskertaa, ja sen valitettavasti huomaa... :(

Sitten hapotus, vilaus ja kiillotus kiillotusrummulla.

Sitten olemme edenneet vaiheeseen, jonka kuvat lähetän normaalisti korun tilaajalle sähköpostilla. Tällä kertaa asiaa nopeuttaaksemme laitankin ne tähän. Koru on keskeneräinen ja siihen voidaan tehdä vielä paljon muutoksia.

Ensin kuva riipuksesta

Päädyin ainakin aluksi laittamaan riipuksen noin päin. Ratkaistavia kysymyksiä riipuksessa:

1. Kummin päin? Noin vai pystysuuntaan?

2. Lisätäänkö riipukseen jotain? Labradoriitteja lisää? Kaarien sisäpuolelle hopeakiemuroita?

3. Ketjun pituus ja laatu? Ohuempaa/paksumpaa?

4. Ketjun koristelu? Laitetaanko välille labradoriittihelmiä enemmän?

Vai vaihtoehto b) tehdään sittenkin se pienempi riipus, samankokoinen kuin korviksissa?

Kaverukset vierekkäin, että näkee kokoeron. Isompi on 3,2x2,4 cm (+riippuvat kivet). Pienempi 1,7x1,3 (+riippuvat kivet, jotka siis kuvasta vielä puuttuvat kokonaan). Kuvassa näkyy jotain ruskeaa töhnää, joka ei kyllä paljaalla silmällä ainakaan erotu.

Mitä mieltä on korun tuleva omistaja? Luonnollisesti kommenttiloodassa muutkin saavat sanoa painavia mielipiteitään, joita ei kyllä ehkä oteta huomioon. ;)