Inkku polkaisi heinäkuun kunniaksi uuden ÄHH (älä hilloa helmiäsi) -projektin käyntiin. Tällä kertaa teemana oli "koruthan ne on korviksetkin", eli korvikset päivässä heinäkuun ajan. Alunperin mun ei ollut tarkoitus osallistua, mutta koska vesirokkopotilaiden takia heinäkuun suunnitelmat menivät uusiksi ja ollaan oltu tiiviisti kotona, niin ainakin alkukuusta korviksia on syntynyt.

Ensimmäisenä syntyivätvät nämä, joista koko sarja sai alkunsa. "Ompas lystikkäät", ajattelin ja korvisten nimeksi tuli Lystikäs.

Simpukankuorta ja jaspiksia ja hopeaa patinoituna.

Seuraavaksi syntyivät tämän näköiset:

Nimeksi näille tuli "Jörö". Mustia spinellejä ja metallinhohtoisia spinellejä, jotka kuuluvat molemmat ehdottomasti hillolaatikkoon. Kantta siis on avattu hyvin varovasti (ja äkkiä kiinni). Patinoitu tummiksi ja jöröttäviksi. Jörön puolesta on sanottava, että kyllä se välkkyy ja tuikkii iloisesti, vaikka ensivaikutelma on hieman synkeähkö.

Seuraavaksi se kuuluisa mopo karkaa käsistä. NUHANENÄ! Ei voi olla sellaisia korviksia, joiden nimi on Nuhanenä.

Kuukivia, vuorikristallia ja hopeaa. (Kuten huomaatte Nuhanenän ongelma ei ole bakteeriperäinen, vaan joko allerginen tai vasomotorinen nuha.)

Ujo kainoilee näin:

Isoja makeanvedenhelmiä ja kirkasta hopeaa.

Nämä ihanat mystiset kvartsit ja apatiitit uhkasivat joutua hillolaatikon nielaisemiksi. Onneksi Uneliaaseen tarvittiin näitä sävyjä...

Vilkkaasti liikkuva Shaggy loop -ketju sai toimia Vilkkaan runkona. Lisänä värjättyjä jadeja.

Yllättäen vaikeimmaksi muodostui Viisas. Miten koru voi olla viisas?

Ametistit ovat suojelevia ja rauhoittavia kiviä, kuten Viisaskin vanhimpana on. Viisas löytää kaivoksesta ihan varmasti kaikkein arvokkaimmat ja kalleimmat kivet, kuten nyt vaikka nämä upeat ja virheettömät ametistit.