Usein multa kysellään sähköpostissa ja naamatustenkin, mitä kaikkia työvälineitä ja tarvikkeita minkäkin korun tekemiseen tarvitaan. Toisinaan lista on pidempi ja toisinaan selviää paksulla lompakolla. Korun ulkonäkö ei monestikaan kerro tavalliselle ei-koruharrastajalle, miten paljon vaivaa ja työvälineitä korun tekemiseen on tarvittu. Viikonlopun aikana syntyi kaksi hyvää esimerkkiä, toinen on mielestäni vaatimattoman näköinen ja toinen prameakin, mutta se vaatimattoman näköinen on se koru, jonka kanssa aikaa meni varmaan 10 kertaa enemmän.

Tudors
1504626.jpg

Miehen antama nimi korulle. Kaipa tuo korun kaulalle asettuminen sai ajatukset Tudors-sarjan kaula-aukkoihin. ;)

Korun suunnitteluvaihe oli lyhyt, sillä korulla on selkeä esikuva, Kalevala Korun Lumikukka, jota nyt röyhkeästi kopioin... Tämän korun tekoon on tarvittu lähinnä sitä lompakkoa, sillä nuo hopeahelmet ja paksuhko hopeinen sydänketju (valmista tavaraa, ei siis itse tehtyä) ei ihan halvimmasta päästä olleet. Toteutukseen tarvittiin 0,8 millisen hopealangan, ketjun, isojen helmien, 3 millisten hopeahelmien, lukon, vastakappaleen, korupiikin ja säätöketjun päässä roikkuvan stardust-hopeahelmen lisäksi vain sivuleikkureita, laatta- ja pyöröpihtejä. Korun malli oli valmiina, joten toteutukseenkaan ei kamalasti aikaa mennyt. Toki, jos osaisin tehdä itse tuollaisia helmiä tai tuollaista sydänketjua, työmäärä olisi valtavan iso!

Toinen vaatimattomman näköinen koru sitten.

Cherryberry
1504554.jpg

Korussa on kaksi 8 millistä granaattia 0.8 millisessä hopealangassa. Riipus on laitettu nahkanauhaan ja nahkanauhan päät on askarreltu itse samaisella 0,8 millisellä langalla. Lisäksi tarvittiin lukko ja vastakappale. Riipuksen tekeminen taas vei aikaa. Tarvittiin sivuleikkurien, laatta- ja pyöröpihtien lisäksi tohoa, jolla tein pallot langan päihin, lisäksi tarvittiin juotospastaa tippa, jotta ripustusosan lenkistä tulee tukeva. Juotoshommiin tarvin pastan lisäksi juotosvettä, -pihdit, sitruunahappoa ja vettä. Tohotuksen ja juottamisen jälkeen keittelin vesihauteessa sitruunahappovedessä riipuksesta tummentumat pois. Sen jälkeen kiillotin vielä riipuksen kotitekoisessa kiillotusrummussa. Paljon enemmän työvaiheita, vaikkei korun ulkonäöstä sitä ehkä arvaisi.

Ja arvatakin saattaa, että ensimmäinen koru on paljon helpommin hinnoteltavissa...