Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin ja kovaa vauhtiahan se tämäkin vuosi lähti kiitämään. Joulukoristeet on pakattu laatikkoon odottamaan seuraavaa vuotta ja vuoden tautikiintiökin on ehditty korkata. Helmeilyvuoden aloitin korupiikkikasan teolla ja renkaita juottamalla. Molemmat onnistuivat tällä kertaa hyvin. Renkaissakin oli vaan yksi täysin epäonnistunut yksilö, pari sellaista rimaa hipoen -yksilöä, muut ihan kelpoja tai jopa lähes täydellisiä. ;) Mä oon taas niin ylpeä!

Valmiita korujakin on syntynyt. Muutama tilauskoru alkuun.

Kaiholle kaulakoru, simppelisti hopeaketjuun.
1192140.jpg

Fall leaf 2 Tätä on odotettu kyllä jo liian kauan. Anteeksi.
1192137.jpg

Kultadublee-vermeil-makeanvedenhelmikorvikset ruskean ja kullan sävyissä. Näistä tuli aikaa herkut, vaikka itse sanonkin.
Kultaiset Marjat
1192142.jpg

Ensimmäinen Piinani vietiin väkisellä käsistä, joten halusin uuden. Tällä kertaa piinan kera pallukka-Balihelmiä. Harkinnassa vielä, josko vaihtaisin noi keskushelmet johonkin hieman sopivimpiin.1192144.jpg

Lupasin Helmetti-foorumilla raottaa NERIK-laatikkoanikin. Tarkoitus oli käyttää sieltä enemmänkin, mutta ei ne koruksi asti taipuneet, ei sitte millään. Aloitetaan nyt aluksi joskus kesällä Nindeltä ostamilla kuutiollisilla zirkonioilla*. Ihanoita ja niin kimmeltäviä ja luonnossa tsiljoona kertaa kauniimpia kuin kuvassa, itsessään jo niin kauniita ja näyttäviä, etteivät kaivanneet kaverikseen muuta kuin hopeista ketjua. Tää on muuten MUN!

PH-koru
1192147.jpg


*Keinotekoinen kuutiollinen zirkonia

Kauppanimiä: Kuutiollinen zirkonia, stabiloitu kuutiollinen zirkonia, CZ, cubic zirconia, djevaliitti, djevalite
Slanginimiä: ”kubikki”, ”zirkonia”
Virheellisiä ja petollisia nimityksiä: zirkoni, kuutiollinen zirkoni, aito zirkoni, zircon, zirkon-timantti, zirconia-timantti, aito kuutiollinen zirkonia


Kuutiollinen zirkonia on keinotekoinen tuote, joka on tällä hetkellä ylivoimaisesti yleisin timantin jäljitelmä. Sitä käytetään paljon halvemmissa muotikoruissa, mutta kultaan istutetut kuutiolliset zirkoniat eivät ole mitään harvinaisuuksia. Kivi on ulkonäöltään hyvin timantin kaltainen. Kokenut asiantuntija saattaa joissakin kiviyksilöissä havaita aitoon timanttiin nähden liian voimakkaan dispersion eli tulen. Samoin kokenut asiantuntija tunnistaa irtokiven yksinkertaisesti vaa’alla. Kuutiollinen zirkonia on huomattavasti timanttia tiheämpää, joten halkaisijaltaan tietyn kokoinen kivi painaa liian paljon ollakseen timantti.

Yleensä kuutiollinen zirkonia matkii täysin puhdasta, GIA:n asteikolla D:n väristä timanttia, mutta sillä jäljitellään myös erilaisia värillisiä timantteja. Asiantuntija kykenee tunnistamaan värillisen kuutiolisen zirkonian esimerkiksi laitteella, jota sanotaan spektroskoopiksi. Onneksi tämä erittäin yleinen jäljitelmä jää kiinni timanttitesterillä.
Lähde: http://www.timantit.com/imitaatiot.asp