Helmien viemää Raijasta on kehkeytynyt melkoinen virtuoosi hopean kanssa lyhyessä ajassa. Minäkin tilasin häneltä joku aika sitten kunnolla patinoidun riipuksen, joka oli tarkoitus laittaa koristamaan punottua helminauhaa. Eilen illalla hommaan viimein aloin, mutta suunnitelmat muuttuivat matkalla. Tällä kertaa lankana oli 0,45 millinen lanka ja näihin helmiin se olisikin sopinut täydellisesti kahden langan tekniikkaa käyttäen. Homma eteni , mutta sitten katkesi lanka juuri langassa valmiina olevan neulan jälkeen. Ja mikään muu neula, jonka sain lankaan pujotettua ei suostunut menemään toista kertaa helmen läpi. Ja sinistä helmisilkkiä oli ihan kokonainen yksi pakkaus. Ärtymys. Leikkelin langat tänään poikki ja tartuin vaijeriin.

Korussa on kahta sinertävää sävyä makeanvedenhelmiä ja metalliosat on hopeaa.

596883.jpg
Syreeni

Tässäpä sitten äitienpäivälahja äidilleni. Tosin vielä tämä juhlallinen lahjan antaminen ei taudin takia ole tapahtunut, mutta ehtiihän vielä, sillä äitienpäivä on joka päivä. Rannekorussa on kambabajaspisovaaleja hopeahelmiä. (miksiköhän kuvan noin vinoon laitoin?)
596884.jpg

Viimeisenä Pärskeitä-rannekoru. Akvamariinisiruja ja Magsilta vaihdossa saatuja pronssin sävyisiä makeanvedenhelmiä (aalto vaahtoaa kohti kiveä) ja alemmassa ketjussa on pronssin sävyisiä siemenhelmiä joiden välissä on muutama akvamariinisiru (kivelle lennähtäneet pärskeet). Lukko on kuparia. Pikkuisen jäi harmittamaan, kun kupariset kiinnityshelmet  ja kiinnityshelmien päällyshelmet olivat yllättäen loppuneet. Päällyshelmethän voi onneksi lisätä jälkikäteen.

596882.jpg