Tämä pieni vaatimaton hylly löytyi syksyllä pienestä sisustuskaupasta. Hylly on vanha, mutta uudistettu ja se lähtikin heti mukaani. Eteiseen se ruuvattiin, mutta se ei oikeen sopinut vanhaan ja kulahtaneeseen tyyliin. Sehän tarkoittaa sitä, että pitää tehdä remonttia.

Seinät maalattiin ja lattia vaihdettiin uuteen. Tuulikaappiin teetettiin uusi kaluste.

Seinälle kiipesi punainen unikko-sisustustarra ja virkatut korit kiipesivät säilytyskoreiksi kaapin päälle.

Matto aiheutti ongelmia. Lapsiperheissä eteisen maton on oltava käytännöllinen, sellainen jonka voi tarvittaessa nakata omaan pyykkikoneeseen. Käytännöllinen on kauppojen valikoimissa synonyymi rumalle, ainakin siinä hintaluokassa, jota minä olin valmis maksamaan. Pitää siis tehdä itse. Mutta enhän mä osaa...

Virkatessani aiemmin esiteltyjä säilytyskoreja alkoi idea hahmottumaan. Mä virkkaan maton! Ohjettahan ei tietysti löytynyt mistään. :( Mieleinen malli ja idea löytyi Virkkuukoukussa -blogista, jossa on Minna Kokon virkkaamia kauniita mattoja. Päätin kokeilla ilman ohjetta. Valkoinen matto olisi ihana, mutta käytännöllinen se ei ole eteisessä. Kaikki vaaleat värit hylkäsin heti. Ruskea ja musta olivat pitkään listoilla, mutta onhan ne nyt tavattoman tylsiä! Petrooli ja turkoosi puuttuivat kuteen värikartalta... Hmmmm... Mies tykkää punaisesta väristä ja seinällä tökötti punainen unikko...

Photobucket

Maton halkaisija 130 cm. Langan menekki 4 kiloa. Muutamaan kertaan tuli purettua ja ihmeteltyä, mutta ihmeesti hermot kestivät. Kädet 4 päivän työn jälkeen melkeen nahattomat.

Photobucket

 MUOKS 13.8.2010 Tähän mattoon kysellään minulta paljon ohjetta. Sitä minulla ei ole antaa, mutta nyt uusimmassa Kangas-Aitan hinnastossa oli ohje tämän tyyliseen pyöreään virkattuun pitsimattoon. Ei ihan samanlaiseen, mutta sellaiseen, mistä saa hyvin muokattua mieleisensä.