Haluaisin niin kovasti osallistua kukkakorukilpailuun ja ideakin minulla on, mutta se ei vielä eilen illalla suostunut tulemaan päästäni ulos. Tai tuli se, muttei sellaisena kuin sen olisi halunnut. Pöh. :( Pääsin kuitenkin kukkakorujen makuun tämän tilaustyön kanssa, jossa hopeinen pikku kukka tulee solisluun päälle. Helmet ovat tummia viininpunaisia makeanvedenhelmiä ja muut osat hopeaa. Jään kuitenkin vielä odottelemaan, josko ne oikeat kukat suostuisivat korviksiin, ainakin viime yönä ne näyttivät tosi hienoilta mun unessa. Aikaahan tässä on vielä huomiseen.

564901.jpg

Tämä merkintä onnistuisi huomattavasti paremmin, JOS osaisin valokuvata. Pellepeloton luonteeni suorastaan vaati kokeilemaan kotitekoista kiillotusrumpua. Oikea rumpu maksaa ihan liikaa, en edes uskalla ajatella kuinka paljon, joten jälleen kerran Helmetti-foorumi tuli apuun. Siellä joku vinkkasi pyykkikoneeseen ja pakkohan mun oli kokeilla. Tarvikekustannukset tähän rumpuun olivat rapiat 6 euroa. Tarvittiin kuulia, joita juuri sopivasti Helmetissä kaupattiin, neliskanttinen pakastepullo (Halpa-Hallista 1,5€/3kpl), Fairyä, sukkia, naurua ja pesupussi. Ja tietysti koru. Minulla ei kamalan tummunutta hopeakorua ollut, sellaista, jonka olisin raaskinut tieteen nimissä uhrata, joten ensimmäinen kierteisistä linkeistä tehty rannekoru sai toimia koekappaleena. (kamalia linkkejä muuten)

Koru ennen pyykkikonetta (kuva vastaa hyvin totuutta)
564904.jpg

Laitoin kuulat, Fairyn ja korun pulloon. Vettä sen verran, että koru ja kuulat juuri peittyivät. Pullo huolellisesti kiinni. Pullo sukkaan ja sukka tiukasti narulla kiinni. Samantien toiseen sukkaan ja narukiinnitys ja vielä varmistukseksi pesupussiin. Pyykin sekaan koneeseen, 40 astetta ja kone päälle. Otin korun pois puolen tunnin jälkeen ja tässä on tulos

Koru pyykkikoneen jälkeen (Takaosa korusta kuvassa liian tumma, etuosasta näkee oikean lopputuloksen)
564903.jpg

Kannattava investointi. Ihan kaikkia koruja sinne ei voi laittaa, mutta aion kyllä kokeilla toistekin.